In Memoriam – Christine Biebauw

Het plotse overlijden van Christine heeft ons allen, en in het bijzonder de leden van het koor “Godeliva Cantat“, diep geraakt. Meer dan 20 jaar was Chris een enthousiaste, gedreven voorzitter van onze vereniging. Haar grote bekommernis was het voortbestaan van het koor.

“Hoe kunnen we mensen motiveren om bij ons te komen zingen?” hebben wij haar vaak horen zeggen. Eens iets anders zingen dan alleen maar de misvieringen motiveerde zeker de nieuwe leden. Vandaar ook dat ze een vriendenkring wilde maken van het koor met af en toe ook eens een andere activiteit dan het zingen.

Wie actief is in het verenigingsleven, kon Chris, samen met haar moeder Lieve, geregeld ontmoeten op een of andere culturele activiteit in Gistel. Af en toe woonde ze ook muzikale optredens bij buiten onze stad. Ze kon echt genieten van mooie koormuziek. 

We kenden onze voorzitter ook als een creatieve duizendpoot. Vorig jaar nog, bij het 50-jarig bestaan van Godeliva Cantat, was zij het die tijd noch moeite spaarde om het hele gebeuren wat meer kleur te geven. Als zij een mogelijkheid zag om met onze vereniging eens een optreden buiten Gistel te verzorgen, liet ze die kans zeker niet onbenut. Zo traden we in 2018 nog op bij een evocatie rond het einde van de eerste Wereldoorlog. Ze had ook al opnieuw contact gelegd met het koor “Dzvinha” uit Oekraïne. Deze zangers waren in 2014 al eens te gast in onze stad. Zonder de corona perikelen, zou dit koor in augustus optreden in de kerk van Gistel.

Chris had ook oog voor heel wat praktische zaken. Ze zorgde er voor dat onze repetities konden doorgaan in het WZC zodat we ook in de winter “in de warmte” zaten. Nauwgezet hield ze ook het koorarchief bij. 

Naast haar “zangactiviteiten” was zij ook nog in heel wat verenigingen actief en als vrijwilliger en was zij (tot voor kort) ook beroepshalve, steeds creatief bezig.

Condoleren kan via Uitvaartzorg Vanhooren

Chris, we zullen jouw creativiteit, gedrevenheid,
uitstraling, bezieling en warmte missen!